2015. szeptember 23., szerda

Világ és térképek

A világ, ahol a nemsokára megjelenő regényem játszódik, a Yagaard nevet kapta. Európa méretű, kultúrái, népei leginkább a földi ókorhoz hasonlítanak, amelyben a mágia ugyan helyet kap, mégsem domináns. Kevesek birtokolják, ám azok hatalommal rendelkeznek az egyszerű emberek fölött.  A legtöbb yagaardi kultúrában a varázshasználókat isteni küldötteknek, kapcsolattartóknak vagy papoknak hiszik, és így kiváltságos szerepet töltenek be a társadalmakban. Ráadásul a legtöbbször a mágia rituálékhoz kötött, ami még inkább szakrális jelleggel ruházza fel.

Ez a világ durva és kegyetlen, más erkölcsi nézetek uralkodnak, mint a mai földi világban. A halál sokkal gyakoribb, az életet más értékrenddel mérik. Általánosságban elmondható, hogy a család, a büszkeség, a bajtársiasság, a becsület, a hűség sokkal többet érő és jelentő szavak.
A világ realizmusra törekszik amellett, hogy a fantázia elemei - különös állatok, tárgyak, varázslatok - is megjelennek. Mégsem ezek a legfontosabbak. Nem az akció, a kaland, hanem elsősorban az ember és a fenti értékek állnak a középpontban.

Yagaard se nem sötét, se nem hősies, inkább színekkel teli: vérvörös, tengerzöld, sárszürke, homoksárga, tintakék. És a többi, amit a fantázia hozzátesz.

A fentiek teljes mértékben igazak Andeyaalra is, a városra, ahol a Késtánc eseményei zajlanak. Hamarosan bemutatom az ott élő népeket, addig is, itt van néhány térkép a világról:

Yagaard domborzati térképe

Yagaard politikai térképe





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése