2015. október 26., hétfő

Az Escorias család: a Késtánc főszereplői

"Az Escorias család élete sorsdöntő pillanathoz érkezik."
A Késtánc című új fantasy regényem egy család története. Egy családé, amelynek tagjai nem is lehetnek különbözőbbek, mégis összetartja őket a közös cél, hogy együtt magasabbra törjenek a város társadalmi ranglétráján.
Ennek a célnak az első számú hajtórugója Romar Escorias, azaz Nagyapa, aki hosszú évek óta irányítja a család ügyeit. Elsősorban vízi kereskedelemből és csempészésből élnek, szinte a semmiből váltak egyre meghatározóbb erővé. Nagyapa komor, keserű és realista ember, a kor a lelkét csak megkeményítette. Képes bármin és bárkin átgázolni, hogy elérje a célját.
Az Escorias család
Fiai közül Omarat már régebben meghalt, az ifjabb Trenan pedig néhány hónappal ezelőtt vált rablógyilkosság áldozatává, így legidősebb unokája, Muran lett a családfői cím örököse. 
Muran a nagyapjához hasonlóan csendes, befelé forduló személyiség, aki megtanult nesztelenül lopakodni és gyorsan ölni, hogy így szolgálja a család érdekeit ebben a veszélyes városban. Azonban szíve mélyén mégsem olyan könyörtelen, a kemény külső szenvedélyes, érző szívet takar.
Sokat törődik húgával, az éppen kamaszkorba lépő Ailiával, aki nehezen viselte az apjuk halálát, és utcai bandák között keresett menedéket és vigaszt. Egyedüli lányunokaként Romar nem törődött sohasem igazán vele, ezért Ailia nem is igazán foglalkozik a család egységével és céljaival, a saját útját járja, meg akarja találni a helyét a világban.
Nagyapa másik, egyetlen élő fia egy távoli birodalom fővárosában él, nem igazán tartja a kapcsolatot a család többi tagjával. Peros igyekszik hétköznapi életet élni, ezért is küldte idősebb fiát, Beniselt katonának. A fiatalabbik fiú, Nedris azonban folyton rombolja a család hírnevét botrányos viselkedésével, emiatt Peros kitagadja. Nedris úgy dönt, Andeyaalba, a nagyapjához költözik, hogy új életet kezdjen.
Benisel, miután visszatér egy véres hadjáratból, a testvére után indul, mert aggódik érte. Amikor rájön, hogy Andeyaalban milyen veszélyes az élet, úgy dönt, marad még, hogy támasza legyen az öccsének. Ám egyenes jelleme, szókimondása nem éppen Nagyapának tetsző tulajdonságok.
A Késtánc a négy unoka egymásra találásának története, amelyben nagy szerepet játszik, hogy a városban éppen titkos hatalmi játszmák kezdődnek, és Muran újabb nyomokra bukkan az apja halálával kapcsolatban.
A következő bejegyzésben a város történetéről, és az ott lakó népekről írok. Igyekszem lényegre törő, és informatív maradni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése